Вторник, 30 Октомври 2012 09:01

Жоао де Деус (Joao de Deus, John of God) и Каза Дом Игнасио де Лайола в Бразилия

Написана от
Лечение в „духовната клиника”

Макар че Жоао редовно пътува до други региони на Бразилия и два-три пъти годишно осъществява лечебни събития зад граница, истинската база на медиума, избраното от него енергийно поле, е „Къщата на Свети Игнасио де Лойола”. Тя е разположена в малко провинциално градче – Абаджания (Абадиания), на около 120 км от столицата. Най-близкият по-голям град е Анаполис – на около 25 км. Тук лечителят живее със семейството си. По същия начин, по който хората с уважение и любов наричат медиума Жоао Божий (Joao de Deus, John of God) – истинското му име е Жоао Тейшейра де Фария (Joao Teixeira de Faria), така те наричат Казата „духовната клиника” или „духовната болница”. По същата представа и 36-те духовни същества, които извършват лечението чрез медиума, биват наричани „духовните доктори”. Някои от тях през земните си животи наистина са били лекари или хирурзи. Сега те осъществяват работата си в духовната сфера – просто в една друга форма и с други средства. Това може да се наблюдава когато се осъществяват хирургични операции в Каза де Дом Игнасио. За щастие такива операции са много редки, 99% от предписваните операции са тъй наречените невидими или духовни операции.

Операции в Казата

Операциите не са решение на съществата или на медиум Жоао, а зависят от човека, на който се прави операция. Този, който категорично иска видима операция, получава такава. Сравнително малко хора искат да им бъде направена физическа операция. Обичайно двете най-често правени операции изглеждат толкова драстично, че човек очаква пациентът да крещи от болка. Един пример: „Съществото в Жоао” натиква подобен на ножици 10-сантиметров инструмент в носа на пациента и го върти наляво-надясно. Само да гледаш това те кара да настръхнеш. Или когато остъргва с нож очната ябълка на човек, който се нуждае от лечение. Понякога той срязва стомахът или гърдите на човек, поставя в раната пръстта си, с който допреди малко се е здрависвал със стотици хора, минута по-късно прави няколко шева и обявява, че операцията е приключила.

Каза Бразил

Тъй като повечето посетители в Каза знаят, че духовните операции са точно толкова ефективни, колкото и физическите, по-често хората се регистрират за духовни операции. Жоао обикновено прави операциите на сцена, така че всички присъстващи имат възможност ясно да виждат какво се случва. Някои хора вярват, че за да бъде излекувана една сериозна болест, са необходими по-груби мерки – трябва да тече кръв – и те избират да имат видима операция. Специална черта на работата в Каза е, че хората се включват в техния собствен лечебен процес и в процесите на другите посетители. Хората, които остават по няколко седмици в Абаджания и които редовно посещават Каза, прекарват част от времето си в молитва и медитация в „Потока” (Flow Rooms) – стаи, през които преминава колоната от посетители преди да влезе при Жоао де Деус. Тази работа помага да се вдигне енергията в тези стаи и това подпомага лечебната работа на медиум Жоао и на духовете.

 

 

 

(по материали от Earth Oasis – организатори на посещенията на Жоао де Деус в Австрия и Германия 2012, http://www.earth-oasis.de)

Последно променена в Сряда, 31 Октомври 2012 21:58