Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Saturday, 11 August 2012 08:05

Възприемане на обкръжаващия свят без изкривявания

Written by
Яснотата и ОТСЪСТВИЕТО НА ЕТАЛОНИ ЗА СРАВНЕНИЕ позволяват на разумното същество да възприема обкръжаващия свят без изкривявания. Всеки от вас знае много добре, че е нужно да има представа за всяко явление и събитие, за да разбира смисъла на ставащото.

 


http://www.jivoslovo.info публикува статията с разрешението на Йосиф Йоргов http://yosif.net


    26.11.2009г.

    Аз съм Имхотеп, архитект на фараоните и жрец на Изида.
    В човешкото общество, всяко явление си има своя етикет – дума, която обозначава това явление или предмет. Това, което няма наименование, все едно не съществува. На новото явление веднага се закача наименование.
    В живота ви постоянно се появяват нови думи, необходими за живота в днешния ден, като в същото време излизат от употреба думи, загубили своята актуалност. С промяната на езика се променя и картината на света, описвана с думи. А истинската картина на света също се променя, наличният образ се различава от описания с думи. В резултат на това, очите ви виждат едно, ушите ви чуват друго, интуицията подсказва трето, а в крайна сметка, не разбирате света, който ви обкръжава, защото възприятието ви преминава през филтри, натрапени от възпитанието, образованието, социума, за който е важно запазването на стабилността, а за целта е по-лесно и удобно със «сивата маса», а не с колектив от ярки личности.
    Съзнанието ви е способно да възприема истинската картина на света, да вижда и чува, а не само да гледа и слуша. Какво е нужно за целта? Преди всичко е нужно време, когато човек може да «послуша тишината», в пряк и преносен смисъл. Вие сте отвикнали от тишината, засипва ви непрекъснат поток от информация – телевизорът работи постоянно, радиото бърбори. Може да се занимавате със свои работи под акомпанимента на този информационен фон, без да го възприемате съзнателно. Така съществува опасност от проникването на този информационен «смог» в подсъзнанието ви.
    Не оставяйте включени източниците на информация, ако не гледате или не слушате определено предаване. Ако сте превключили вниманието си на друг вид дейност, мозъкът ви – вашият «биокомпютър», е променил честотата, на която работи и информационният «смог» се превръща за него в паразитна програма – известните ви вируси. В менталното ви тяло възникват стабилни «матрици» - еталони за сравнение, които определят вашите интереси в сферата на потреблението, в известен смисъл, зомбират човека. Когато възприемате информация напълно съзнателно, вие я филтрирате през «ситото» на менталното тяло, а ако се занимавате с нещо друго, информацията навлиза в менталното ви тяло без съзнателен контрол, формирайки по този начин матрици, които ще ограничават възприятието ви, натрапвайки ви стереотипи на поведение. По-рано тези знания бяха привилегия само на висшите жреци и са използвани изкусно за манипулиране на населението. Днес това се знае добре от създателите на реклами, от политтехнолозите, политиците, които използват информационния фон за манипулации. Всеки от вас добре знае, че някои рекламни изречения или музикални фрагменти, могат да «заседнат» за дълго в главата ви, отравяйки съществуването ви.
    Може ли да се защитите от информационния «смог»? Безусловно. Първо, винаги изключвайте източниците на информация, ако не ги гледате или слушате съзнателно. Безопасен звуков фон може да бъде само музиката, която ви е добре позната.
    Негативно въздействие могат да оказват и автомобилните приемници, макар от друга страна, да помагат на шофьора да преодолява много опасности по пътя.
    На всеки човек е нужна информационна почивка. Не само по време на сън е нужна тишина, а поне един час по време на бодърстване. Това е необходимо за осъзнато възприемане на обкръжаващото пространство, непосредствено с менталните структури на фините тела. Човекът има нужда от контакт с мирозданието! Много е важно, поне от време на време, да бъде сред природата и да слуша натуралните й звуци – шума на вятъра, пеенето на птиците, бълбукането на водата. Много е полезно за душевното здраве и равновесие, разходката по време на снеговалеж. Падащият сняг издава вибрации, които не се долавят от ухото, но се усещат от физическото тяло. Тези вибрации са лековити!
    Не само на физическото тяло е необходима почивка, но и на разума. Обезателно е нужна тишина! И ако не възприемате съзнателно информацията, изключете източника й, за да запазите възприятието си чисто.
    Амин. Имхотеп.

 

Източник: Йосиф Йоргов http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=2354

Преведено от http://www.sestrasveta.narod.ru/factor-soznanija.htm

Last modified on Tuesday, 15 January 2013 19:47