Петък, 26 Април 2013 21:21

Ваш свещен дълг е да признаете съвършенството си

Написана от

    ЛИЧНОТО ИЗЦЕЛЕНИЕ 
    Да признаем съвършенството е наш свещен дълг. Да сме здрави и цялостни, защото в противен случай изпращаме дисонансни пулсации чрез съзнанието на човечеството. Болестта ни показва къде е дисбаланса в нас. Изцелението не е просто премахване на физическите симптоми. Трябва да разберем откъде идва дисбаланса, защото болката ни е сигнал от духа за корена на проблема. Духът говори с езика на болката - "Ето това трябва отново да се хармонизира".

    Тялото иска всичките му части да са в пълна хармония. Точно затова предупреждава, когато нещо трябва да се приведе в съответствие. Имайте предвид, че изцелението включва в себе си емоциите, мислите и действията ни. Ако нещо е излязло от равновесие, то непременно се отразява на физическото тяло.

    Ако изберете да се развивате чрез болестта, то ще боледувате или ще нараните себе си - имайте го предвид с идеята, че сами сте си го създали. Когато приемем корена на проблема и го отстраняваме, болката си отива. Цялостността е това, което остава след като сме се изцерили на всяко ниво - умствено, емоционално и физическо.


    Въпреки това, не е лесна задачата да определите, осветлите и разтворите всички остатъци болка от тези нива, защото в това въплъщение интегрираме всичките си животи и решаването на всички проблеми, носени през всеки от тях. Затова трябва да сме търпеливи със себе си. Ние прохождаме спиралата на изцелението отново и отново, докато не излезем от паяжината на матрицата и стъпим в единния живот.
    Изцелението е отговорност и лично дело на всеки.

 


    ИЗЦЕЛЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ 
    Да помагаш в изцелението на другите е великолепен дар. Но трябва да се помни, че в крайна сметка всеки се изцелява сам. Ако просто, без обяснения за причината на болестта, изцерим човека, проблемът винаги ще се появява под една или друга форма. Ако някой иска да лекува, без да пробужда условията за личностен растеж, то той лишава човека от майсторската проява на индивидуалността си. В такъв случай, го вижда като безпомощен човек, нуждаещ се от спасение. И ТОЧНО ТАЗИ ГРЕШКА ПРАВЯТ МНОГО УЧИТЕЛИ. Истинският майстор не би ви свършил работата, като ви лишава от сили. Той ще ви даде инструментите, които ще ви помогнат да свършите сами работата си.


    В книгата "Животът на чудесата" Алмин пише:

    "Ако искаме да сме учители, лечители или да овладеем силата, то трябва сами да се изцелим, без да пропускаме стадий. Възможно е да сме надарени с няколко естествени способности, но при отсъствието на цялостност, блуждаем на това ниво.";

    "Техниките, спомагащи бързото овладяване на силата, са много. Но ако насила са ви закарали на върха на планината, трябва да се върнете, за да усвоите уроците си. Тези проблясъци на сила опияняват и често не искаме да слизаме отново в подножието и да се справяме с личните си трудности. Но няма кратки пътища, водещи до постигането на Бог. Затова трябва първоначално да добием любов и мъдрост, и след това да постигнем силата".

 


източник: Йосиф Йоргов http://yosif.net/

превод: Анита от http://espavo.ning.com/

Последно променена в Петък, 26 Април 2013 21:50