Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Saturday, 28 March 2015 10:46

25-26 април 2015: Пролетни дискусии на Историческа конференция "България в световната история и цивилизации"

Written by
Пролетни дискусии на тема "Духовните послания на нашите предци по българските земи"

 

Четвъртото пролетно издание на ноемврийската варненска Историческа конференция ще се състои на 25-26 април 2015 г. в Артсалона на Радио Варна. Първите две дискусии през април 2012, 2013 г. тематично бяха посветени на българските държави на север от Дунав, преди Аспарухова България, в търсене на корените на българската държавност. През 2014 г. бяха разгледани събитията, отразяващи първата поява на  българите на Балканите и създаването на Дунавска България.

 

Тази година посвещаваме пролетните дискусии на темите, свързани с духовния свят на хората, живели по тези земи – орфизъм, ранно християнство, учението на богомилите и др. В нашата историография са застъпени различни мнения по дискутираната тема и целта на форума е да се представят и обсъдят изследвания по въпроса, като се направи опит за изясняване на основните позиции.

 

В дискусиите ще участват изследователи от Варна, София, Пловдив,  Стара Загора и др. През първия ден ще бъдат изслушани докладите, а през втория ден ще се проведе дискусия под формата на кръгла маса.

Заявки за участие в програмата се приемат до 15.04.2015 г., като изпратите резюме на доклада на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Даниела Василева. За контакт тел. 0878706498.

До нови срещи!

Организационен екип

 

Може да ни следите тук:

www.istor-konf-varna.com 

www.facebook.com/conferencevarna

www.youtube.com/conferencevarna

Last modified on Saturday, 28 March 2015 12:00