Събота, 28 Март 2015 10:46

25-26 април 2015: Пролетни дискусии на Историческа конференция "България в световната история и цивилизации"

Написана от
Пролетни дискусии на тема "Духовните послания на нашите предци по българските земи"

 

Четвъртото пролетно издание на ноемврийската варненска Историческа конференция ще се състои на 25-26 април 2015 г. в Артсалона на Радио Варна. Първите две дискусии през април 2012, 2013 г. тематично бяха посветени на българските държави на север от Дунав, преди Аспарухова България, в търсене на корените на българската държавност. През 2014 г. бяха разгледани събитията, отразяващи първата поява на  българите на Балканите и създаването на Дунавска България.

 

Тази година посвещаваме пролетните дискусии на темите, свързани с духовния свят на хората, живели по тези земи – орфизъм, ранно християнство, учението на богомилите и др. В нашата историография са застъпени различни мнения по дискутираната тема и целта на форума е да се представят и обсъдят изследвания по въпроса, като се направи опит за изясняване на основните позиции.

 

В дискусиите ще участват изследователи от Варна, София, Пловдив,  Стара Загора и др. През първия ден ще бъдат изслушани докладите, а през втория ден ще се проведе дискусия под формата на кръгла маса.

Заявки за участие в програмата се приемат до 15.04.2015 г., като изпратите резюме на доклада на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Даниела Василева. За контакт тел. 0878706498.

До нови срещи!

Организационен екип

 

Може да ни следите тук:

www.istor-konf-varna.com 

www.facebook.com/conferencevarna

www.youtube.com/conferencevarna

Последно променена в Събота, 28 Март 2015 12:00